SBI PO Previous Year Question Paper Pdf, Latest Solved Sample Papers - Sarkari Naukri Career

Tuesday, 7 February 2017

SBI PO Previous Year Question Paper Pdf, Latest Solved Sample Papers


SBI PO Previous Year Question Paper

Here we have brought to you SBI PO Previous Year Question Paper which is one of the best options for preparation of SBI PO examinations. State Bank of India conducts examination for each and every year for filling up various posts of Probationary Officer.


So here on this page we are providing you direct link of SBI PO Last Year Sample Papers so that the students studying these papers . Candidates who are enrolled in any courses offered by SBI can download SBI PO Previous Year Question Paper in PDF Format online.

From the below section of the page of www.sarkarinaukricareer.in you get SBI PO Previous Year Question Paper and download link you may scroll down the below section of the page and     start their preparation well.

Details about SBI PO Previous Year Question Paper
Organization name; State Bank of India
Exam name; SBI PO
Exam date: July 2017

Announcement type: Previous Year papers

SBI PO Previous Year Question Paper

Some Question with solutions (Solved):


1. A is sister of B. C is brother of D. D is sister of A. How is B related to D?
A.    Brother
B.    Brother or Sister
C.    Sister
D.   Data inadequate
E.    None of these

Ans. B

2. Four of the following five are alike in a certain way and so form a group. Which is the one that does not belong to that group?
A.    17
B.    23
C.    37
D.   13
E.    73

Ans. B

3. In a certain code, PEAK is written as '3512' and DINE is written as "6895'. How is KIND written in that code?
A.    2396
B.    2986
C.    2896
D.   2596
E.    None of these

Ans. C

4. Day1 is related to 'Night' in the same way as 'White' is related to
A.    Black
B.    Colour
C.    Ray
D.   Red
E.    None of these

Ans. A

5. Grace has 16 jellybeans in her pocket. She has 8 red ones, 4 green ones, and 4 blue ones. What is the minimum number of jellybeans she must take out of her pocket to ensure that she has one of each color?
A.    4
B.    8
C.    12
D.   13
E.    16

Ans. D


6. If r = 5 z then 15 z = 3 y, then r =
A.    Y
B.    2 y
C.    5 y
D.   10 y
E.    15 y

Ans. A

7. What is 35% of a number if 12 is 15% of a number?
A.    5
B.    12
C.    28
D.   33
E.    62

Ans. C


8. A prominent manufacturing investment hub in the country?
A.    Andhra Pradesh
B.    Gujarat
C.    Tamil Nadu
D.   Maharashtra
E.    Uttar Pradesh

Ans. B


9. Ramanayaran who passed away recently, was a famous film director in ___?
A.    Tamil
B.    Kannada
C.    Hindi
D.   Telugu
E.    Bhojpuri

Ans. A


10. Which among the following general insurance companies has introduced “Insurance on Wheel” concept for faster renewal of policies?
A.    National Insurance Company
B.    United India Insurance Company
C.    New India Assurance Company
D.   Oriental Insurance Company
E.    Life Insurance

Ans. A


11. A computer is on sale for $1600, which is a 20% discount off the regular price. What is the regular price?
A.    $1800
B.    $1900
C.    $2000
D.   $2100
E.    $2200

Ans. C



12. The “Bogor declaration” is related to which of the following International organizations?
A.    APEC
B.    OPEC
C.    SAARC
D.   ASEAN
E.    OCEAN

Ans. A


13. The “Bogibeel Bridge” country’s longest rail-cum-road bridge is being constructing across which river?
A.    Ganga
B.    Brahmaputra
C.    Hoogly
D.   Beas
E.    Yamuna

Ans. B

14. Under which article of the constitution, a statement of receipts and payments has to be tabled in the Parliament for every financial year?
A.    110
B.    112
C.    114
D.   116
E.    118

Ans. B

Note:
To download the full SBI PO Previous Year Question Paper in PDF you may check below Official link

SBI PO Previous Year Question Paper in PDF format – Press here





सरकारी नौकरियों के ताज़ा अपडेट (हिंदी में ) फेसबुक पर पाने के लिए नीचे दिए बटन को लाइक करें

0 comments:

Post a Comment



Subscribe for Job alerts

Please check your inbox to get your email verify.

TOP