RRB ALP Technician Previous Papers, Solved Sample Question Papers Pdf - Sarkari Naukri Career

Tuesday, 11 April 2017

RRB ALP Technician Previous Papers, Solved Sample Question Papers Pdf


RRB ALP Technician Previous Paper

Our valued visitors team of sarkarinaukricareer.in is providing you RRB ALP Technician Previous Paper and Solved Sample Question Papers in the form of pdf. Applicants who will take part in exam they can easily check and download RRB ALP Technician Previous year Paper and from the paper you can acquire idea about type of questions.


Railway recruitment board ALP Technician Previous Paper is available here to download. Checks the Latest Assistant Loco Pilot exam solved question papers and starts your preparation. Huge number of candidates every year apply for RRB ALP Technician Recruitment those who have applied this year hey can get Solved Sample Question Papers in the form of pdf from here.

Download all RRB Previous year solved Papers Exam Papers from here. Candidates who have applied for the Assistant Loco Pilot & Technician Grade III vacancies offered by Railway Recruitment Board need to start their preparation as early as possible to gain the good marks in the exam. Check RRB ALP Previous Papers  to make your preparation efficient.


Railway Asst Loco Pilot Recruitment Notification Details
Organisation: Railway Recruitment Board.
Name of the Post: Assistant Loco Pilot & Technician Grade III.
No. of Posts: 26567.
Category: Previous  Papers.
Job Location: India.
Last Date for Application: Will be updated soon.
Official Site: www.indianrailways.gov.in

RRB ALP Technician Apprentice Selection Process:

The Railway Recruitment Board will hire the candidates for RRB ALP Jobs based on their performance in the following tests. Check the RRB ALP & Technician Grade III selection process in the following section.
Written Test.
Interview.

Railway Asst Loco Pilot Exam Pattern & Syllabus

RRB Exam Syllabus: The aspirants who are going to attend the RRB ALP Examination can use this section as a reference for the preparation. The RRB Asst Loco Pilot & Technical Grade III Syllabus and Exam Pattern is important aspects of knowing the structure of the Written Test. Check the RRB ALP Syllabus in the following topics listed below. Download RRB Assistant Loco Pilot Syllabus from the following link.


RRB Asst Loco Pilot Syllabus

 Exam Pattern: The RRB Technician Grade III & Assistant Loco Pilot Exam Pattern is provided on our page.

SL. NO
Exam Type
Subjects
 Questions
Marks
Exam Duration
1.
Objective
General Awareness
25
25
90 Minutes
2.
Arithmetic
20
20
3.
General Intelligence
05
05
4.
Reasoning
10
10
5.
General Science
30
30
6.
Technical Ability
30
30
Total
120
120















RRB Assistant Loco Pilot Exam Pattern

2. The railway station at which a track line meets a main line is called:
A) terminal station
B) flag station
C) way side station
D) junction station

Ans : D


3. Points and crossings are provided for change of ….on permanent ways.
A) gauge
B) direction and gradient
C) direction
D) gradient

Ans : C

4. The chart used for recording the condition of track is known as:
A) Rolling chart
B) Track chart
C) Hallade chart
D) Vibro chart

Ans: C

5. The most common system of signaling in India is the …… system.
A) automatic block
B) section clear system
C) absolute block
D) pilot guard system

Ans : C

6. The feeder gauge …. is commonly used for feeding raw materials to big Government manufacturing concerns as well as to private factories such as steel plants, oil refineries, sugar factories etc.
A) 0.6096 m
B) 0.792 m
C) 1m
D) 1.676 m

Ans : A

7. Generally the shape of fish plate is:
A) elliptical
B) bone shaped
C) circular
D) rectangular
Ans : B


8. The track capacity can be increased by:
A) Faster movement of trains on the track
B) By using more powerful engines
C) All the above
D) None of the above

Ans : C

9. Detonating signals are used:
A) for noisy engines
B) during foggy and cloudy weather
C) for deaf drivers
D) not now, were in use in nineteenth century only

Ans : B

10. A parabolic curve introduced between straight and a circular curve or between two branches of a compound curve for ease, comfort and safety of movement of trains on curve is called:
A) Spur curve
B) Transition curve
C) Summit curve
D) Valley curve

Ans : B

11. The railway track from which a train is to be diverted is called:
A) branch track
B) points and crossing
C) main or through track
D) all above

Ans : C

12. An expansion gap of …. is usually kept between the adjoining rail ends to allow for expansion of rail, due to variation in temperature.
A) 1 to 3 mm
B) 10 to 15 mm
C) 6 to 8 mm
D) 3 to 5 mm

Ans : C

13. Which one of the following bolts is not used in rail track:
A) Fang bolt
B) Eye bolt
C) Rag bolt
D) Fish bolt

Ans : B


Download RRB Assistant Loco Pilot Previous Papers
Check RRB Assistant Loco Pilot last five years. Get Railway Technician Grade III Question papers are available on our site. Check the RRB Apprentice Exam Model Papers and Practice Papers here. These Railway ALPT Recruitment  Papers will let the candidates understand the exam pattern. Therefore, it is always better to practice using the RRB Recruitment Papers. Get RRB Assistant Loco Pilot Exam old Papers here.

Aspirants can download RRB ALP Previous Question Papers PDF by visiting the following links. We have given Railway Recruitment Board Old Papers for the sake old applicants. Hence people can refer and practice RRB ALPT Model Papers to get the experience. Also, check your solutions with the actual answers while practicing Railway Asst Loco Pilot Sample Papers to make your preparation effective. Also, check the official site for RRB loco pilot question papers.
RRB Asst Loco Pilot Previous Papers Free Download links


Region wise RRB ALP Previous Papers Websites

Railway Recruitment Board
Official Website
RRB Ajmer
www.Rrbajmer.org
RRB  Allahabad
www.Rrbald.nic.in
RRB Ahmedabad
www.Rrbahmedabad.gov.in
RRB Bhopal
www.Rrbbpl.nic.in
RRB Bilaspur
www.Rrbbilaspur.gov.in
RRB Bhubaneswar
www.Rrbbbs.gov.in
RRB Chandigarh
www.Rrbcdg.gov.in
RRB Chennai
www.Rrbchennai.net
RRB Gorakhpur
www.Rrbgkp.gov.in
RRB Guwahati
www.Rrbguwahati.gov.in
RRB Jammu & Srinagar
www.Rrbjammu.nic.in
RRB Kolkata
www.Rrbkolkata.org
RRB Mumbai
www.Rrbmumbai.gov.in
RRB Malda
www.Rrbmalda.gov.in
RRB Muzaffarpur
www.Rrbpatna.gov.in
RRB Patna
RRB Ranchi
www.Rrbranchi.org
RRB Secunderabad
www.Rrbsecunderabad.nic.in
RRB Thiruvananthapuram
www.Rrbthiruvananthapuram.net




सरकारी नौकरियों के ताज़ा अपडेट (हिंदी में ) फेसबुक पर पाने के लिए नीचे दिए बटन को लाइक करें

0 comments:

Post a Comment

Subscribe for Job alerts

Please check your inbox to get your email verify.

TOP