JIPMER MBBS Previous Year Papers, Model Questions Download - Sarkari Naukri Career

Monday, 27 March 2017

JIPMER MBBS Previous Year Papers, Model Questions Download


JIPMER MBBS Previous Year Papers

Applicants who are going to appear for Jawaharlal Institute of Postgraduate Medical Education & Research (JIPMER) exam to get admission to MBBS programme and now looking for JIPMER MBBS Previous Year Papers, Model Questions they are here at correct place, From here you can easily check and download last year paper to practice well.


Every year huge number of students take part in JIPMER exam, keep in mind that you can get an idea about type of question through previous year paper so go through the same which are framed in below uttered section. Get success in JIPMER Exam by preparing with JIPMER Previous Year Question Papers and JIPMER MBBS Model Questions.


JIPMER Previous Year Question Papers

Question 1. The hardest form of carbon is
a)      coke
b)      graphite
c)       diamond
d)      charcoal

Answer:  C

Question 2. Nuclear sizes are expressed in a unit named
a)      Fermi
b)      angstrom
c)       newton
d)      tesla

Answer: A

Question 3. Sound waves in air are
a)      transverse
b)      longitudinal
c)       electromagnetic
d)      polar

Answer: B

Question 4. Fate smiles …… those who untiringly grapple with stark realities of life.
a)      with
b)      over
c)       on
d)      round

Answer: C


Question 5. The miser gazed …… at the pile of gold coins in front of him.
a)      avidly
b)      admiringly
c)       thoughtfully
d)      earnestly

Answer: A

Question 6. Catching the earlier train will give us the …… to do some shopping.
a)      chance
b)      luck
c)       possibility
d)      occasion

Answer: A

Question 7. I saw a …… of cows in the field.
a)      group
b)      herd
c)       swarm
d)      flock

Answer: B

Question 8. The grapes are now …… enough to be picked.
a)      ready
b)      mature
c)       ripe
d)      advanced

Answer: C


Question 9. Success in this examination depends …… hard work alone.
a)      at
b)      over
c)       For
d)      On

Answer: D

Question 10. My uncle decided to take …… and my sister to the market.
a)      I
b)      mine
c)       me
d)      myself

Answer: C

Important Note:
If you have any query then you are free to leave your comment in below given comment box.







सरकारी नौकरियों के ताज़ा अपडेट (हिंदी में ) फेसबुक पर पाने के लिए नीचे दिए बटन को लाइक करें

0 comments:

Post a Comment



Subscribe for Job alerts

Please check your inbox to get your email verify.

TOP