Telangana Police Constable Previous Question Papers, Download Model Papers in PDF - Sarkari Naukri Career

Friday, 23 June 2017

Telangana Police Constable Previous Question Papers, Download Model Papers in PDF


Telangana Police Constable Previous Question Papers

Our valued viewers are you going to appear for Police Constable Recruitment Examination which is going to be organized by Telangana State Level Police Recruitment Board and now looking for Telangana Police Constable Previous Question Papers than you are at right place, from here you can check and download Model Papers in PDF.


Telangana Police Constable Previous Question Papers is available here to download. With the help of Model Papers and Previous Question Papers you can prepare yourself in well enhanced manner. Official site of Telangana State Level Police Recruitment Board is www.tslprb.in. Please have a glance on complete details about Telangana Police Constable Previous Question Papers.


Telangana Police Constable SI Syllabus 2017 Brief Details:

Organization Name
Telangana State Level Police Recruitment Board
Total Vacancies
18000
Name of The Vacancies
Police Constable and SI
Category
Previous Question Papers
TSLPRB Exam Date
 August 2017

TSLPRB Selection Procedure
Selection Procedure will follow with basic Written Test, Final Written Test, Physical Measurement Test, Physical Efficiency Test, Document Verification, Personal Interview.  


TSLPRB Exam Pattern 2017
S.No
Paper
Name of the Topics
Questions
Marks
Time Duration
1
I
Arithmentic and Reasoning
200
200
3 hrs
2
II
General Studies
200
200
3 hrs
3
III
English (Descriptive)
100
100
3 hrs
4
IV
Telugu or Urdu
100
100
3 hrs


Telangana Police Constable Previous Question Papers

Ques:1 The Govt of India has decided to declare which of the following rivers a National River?
A.      Brahmaputra
B.      Yamuna
C.      Ganga
D.      Kaveri

Ans: (C)

Ques:2 Who amongst the following economists gave the concept of "economies of scale", which says "many goods and services can be produced more cheaply in long series"?
A.      Edward C Prescott
B.      Amartya Sen
C.      Gary S Becker
D.      Paul Krugman

Ans: (D)


Ques:3 Which is at the apex of the three tier system of Panchayati Raj system ?
A.      Gram Sabha
B.      Gram Panchayat
C.      Zila Parishad
D.      Panchayat Samiti

Ans: (C)

Ques:4 Seasonal unemployment refers to
A.      Banks
B.      Agriculture
C.      Public Sector
D.      Private Sector

Ans: (B)

Ques:5 Very often we read in newspapers/magazines about "Sovereign Wealth Funds". Which of the following is/ are the correct description of the same?
(A)   These are the funds or the reserves of a government or central bank of a country which are invested further to earn profitable returns.
(B)   These are the funds which were accumulated by some people over the years but were not put in active circulation as they retain them as Black Money for several years.
(C)   The funds which are created to be used as relief funds or bailout packages are known as sovereign funds
A. Both B & Conly
B. Only B
C. Only C
D. Only A


Ans: (D)

Ques:6 Decrease in white blood cells results in
A.      Decrease in Antibodies
B.      Increase in Antigens
C.      Increase in Antibodies
D.      None of the above

Ans: (A)

Ques:7 Very often we read about Special economic Zones (SEZs) in newspapers. What is the purpose of promoting SEZs in India?
(A)   They are established to promote exports.
(B)   They are established to attract investments from foreign countries.
(C)   They are established to help the poorest of the poor in India as the activities of these zones are reserved only forthe poors and those living below poverty line.
A. Only A
B. Only B
C. Only C
D. Both A & B only

Ans: (D)


Ques:8 Which of the following animals was not native to India ?
A.      Elephant
B.      Horse
C.      Rhinoceros
D.      Tiger

Ans: (B)

Ques:9 The ratio of the Cash Reserves that the banks are required to keep with the RBI is known as
A.      Liquidity Ratio
B.      SLR
C.      CRR
D.      Net Demand & Time Liability

Ans: (C)

Ques:10 Which of the following states is highly flood prone as well as drought prone ?
A.      West Bengal
B.      Uttar Pradesh
C.      Madhya Pradesh
D.      Bihar

Ans: (D)

Important Note:
Telangana Police Constable Previous Question Papers Official Link: Check here







सरकारी नौकरियों के ताज़ा अपडेट (हिंदी में ) फेसबुक पर पाने के लिए नीचे दिए बटन को लाइक करें

0 comments:

Post a Comment



Subscribe for Job alerts

Please check your inbox to get your email verify.

TOP