Saturday, April 20, 2019

LIC AAO Mock Test 2019, MCQ Free Online Practice Test Series, Quiz

LIC AAO Mock Test 2019

Life Insurance Corporation of India (LIC) has scheduled the Assistant Administrative Officer (AAO) preliminary examination on 04 and 05 May 2019 and mains exam on 28 June 2019. Candidates who are going appear in a said examination are informed that here on this page we are providing you the LIC AAO Mock Test 2019 contains Free Practice MCQ questions. You are advised to have a look at the provided Practice Test Series and solve it carefully.


The questions provided on this page are collected from the previous year’s question papers. For your easement along with the questions, we have provided the answers too. You can evaluate your performance after solving the questions. You are advised to scroll down the page and solve the LIC AAO Mock Test 2019 now!


Read: LIC AAO Exam Syllabus

Important Details
Organization Name Life Insurance Corporation of India (LIC)
Post Name Assistant Administrative Officer (AAO)
Page Category Online Practice Test
Status Available

Read: प्रतियोगिता परीक्षा के लिए तैयारी कहाँ से और कैसे Start करे 

LIC AAO Online Practice Test Questions
Question 1: In the series 2, 6, 18, 54, ...... what will be the 8th term ?
  1. 4370
  2. 4374
  3. 7443
  4. 7434
Answer: 2
Question 2: One morning Udai and Vishal were talking to each other face to face at a crossing. If Vishal's shadow was exactly to the left of Udai, which direction was Udai facing?
  1. North
  2. East
  3. West
  4. South
Answer: 1
Question 3: Flow: River:: Stagnant : ?
  1. Rain
  2. Pool
  3. Stream
  4. Canal
Answer: 2
Question 4: Statements: Some actors are singers. All the singers are dancers.
Conclusions:
Some actors are dancers.
No singer is actor.
  1. Only (1) conclusion follows
  2. Only (2) conclusion follows
  3. Either (1) or (2) follows
  4. Neither (1) nor (2) follows
  5. Both (1) and (2) follow
Answer: 1


Question 5: If A + B means A is the mother of B; A - B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?
  1. P - M + N x Q
  2. Q - N + M x P
  3. P + S x N - Q
  4. Q - S % P
Answer: 1
Question 6: Which of the following computer language is used for artificial intelligence?
  1. FORTRAN
  2. PROLOG
  3. C
  4. COBOL
  5. None of the above
Answer: 2
Question 7: A name applied by Intel corp. to high speed MOS technology is called
  1. HMOS
  2. HDLC
  3. LAP
  4. SDLC
  5. None of the above
Answer: 1

Read: कैसे करे बिना कोचिंग के Competition Exam की तैयारी - जानिये

Question 8: A systems programming language for microcomputers in the Intel family is
  1. PL/M
  2. PL/C
  3. PL/CT
  4. PLA
  5. None of the above
Answer: 1
Question 9: The list of coded instructions is called
  1. Computer program
  2. Flowchart
  3. Utility programs
  4. Algorithm
  5. None of the above
Answer: 3
Question 10: The time required for the fetching and execution of one simple machine instruction is
  1. Delay time
  2. Real time
  3. CPU cycle
  4. Seek time
  5. None of the above
Answer: 3
Question 11: A school has enough food for 400 children for 12 days. How long will the food last if 80 more children join them?
  1. 6 days
  2. 7 days
  3. 10 days
  4. 8 days
Answer: 3

Read: Reasoning लगती है मुस्किल - जानिये तैयारी कैसे करें

Question 12: The perimeter of a rectangular field is 480 meters and the ratio between the length and breadth is 5:3. The area of the field is:
  1. 7,200m2
  2. 15,000m2
  3. 54,000m2
  4. 13,500m2
Answer: 4
Question 13: What is the degree measure of a semicircle?
  1. 360
  2. 90
  3. 270
  4. 180
Answer: 4
Question 14: A clock shows the time as 6 a.m. If the minute hand gains 2 minutes every hour, how many minutes will the clock gain by 9 p.m.?
  1. 30 minutes
  2. 25 minutes
  3. 28 minutes
  4. 34 minutes
Answer: 1
Question 15: Find the number missing at question mark:
 10, 11, 23, 39, 64, ?, 149
  1. 100
  2. 103
  3. 78
  4. 128
Answer: 1
Choose the correct meaning of proverb/idiom-
Question 16: To keeps one's temper
  1. To become hungry
  2. To be in good mood
  3. To preserve ones energy
  4. To be aloof from
  5. None of these
Answer: 2
Question 17: To have an axe to grind
  1. A private end to serve
  2. To fail to arouse interest
  3. To have no result
  4. To work for both sides
  5. None of these
Answer: 1


Choose the word which is the exact OPPOSITE of the given words-
Question 18: COMMISSIONED
  1. Started
  2. Closed
  3. Finished
  4. Terminated
Answer: 4
Question 19: RELINQUISH
  1. Abdicate
  2. Renounce
  3. Possess
  4. Deny
Answer: 3
Question 20: MORTAL
  1. Divine
  2. Immortal
  3. Spiritual
  4. Eternal
Answer: 2
Note:
If you want to ask any question regarding above post then ask us freely by commenting us in below provided comment box.


Advertisement


Advertisement


No comments:

Post a Comment

If you have any query, Write in Comment Box