Wednesday, April 24, 2019

SBI Clerk Practice Test 2019, Junior Associates | MCQ Mock Test Questions

SBI Clerk Practice Test

If you have applied for the SBI Clerk recruitment and seeking for the preparation material for the same then you are at right place here we are providing you the SBI Clerk Practice Test 2019 for Junior Associates posts. On this page, we have provided some important questions which are frequently asked in previous year examinations. So you are suggested to go thought the page and solve MCQ Mock Test Questions.


The SBI Clerk preliminary examination will be conducted in the month of June 2019. There is less time in the examination so you are advised to start preparing for the examination form today only so that you can qualify the examination effectively and efficiently. What are you waiting for? Just scroll down and solve SBI Clerk Practice Test 2019.


Relevant Link:

SBI Clerk Practice Test 2019
Question 1: The height of a cone and its base diameter are equal. If the base radius is 'r' what is its slant height?
  1. 3r
  2. 4r
  3. ?5r
  4. ?3r
Answer: 3
Question 2: The radii of two spheres are in the ratio 2:3. What is the ratio of their surface areas?
  1. 8:27
  2. 4:9
  3. 2:3
  4. 4:6
Answer: 1
Question 3: A clock shows the time as 6 a.m. If the minute hand gains 2 minutes every hour, how many minutes will the clock gain by 9 p.m.?
  1. 34 minutes
  2. 30 minutes
  3. 25 minutes
  4. 28 minutes
Answer: 2

Read: कैसे पाये देश के सबसे बड़े बैंक SBI में नौकरी !!!



Question 4: (112 x 54) =?
  1. 67000
  2. 70000
  3. 76500
  4. 77200
Answer: 2           
Question 5: If the product 4864 x 9 P 2 is divisible by 12, then the value of P is:
  1. 2
  2. 5
  3. 6
  4. 8
  5. None of these
Answer: 5
Question 6: If A + B means A is the mother of B; A - B means A is the brother B; A % B means A is the father of B and A x B means A is the sister of B, which of the following shows that P is the maternal uncle of Q?
  1. P - M + N x Q
  2. Q - N + M x P
  3. Q - S % P
  4. P + S x N - Q
Answer: 1


Question 7: Statements: Some actors are singers. All the singers are dancers.
Conclusions:
Some actors are dancers.
No singer is actor.
  1. Only (1) conclusion follows
  2. Only (2) conclusion follows
  3. Either (1) or (2) follows
  4. Neither (1) nor (2) follows
  5. Both (1) and (2) follow
Answer: 1
Question 8: Y is in the East of X which is in the North of Z. If P is in the South of Z, then in which direction of Y, is P?
  1. North
  2. South-East
  3. South
  4. None of these
Answer: 4
Question 9: Flow: River:: Stagnant : ?
  1. Pool
  2. Rain
  3. Canal
  4. Stream
Answer: 1


Question 10: Choose the word which is different from the rest.
  1. Cap
  2. Veil
  3. Turban
  4. Helmet
  5. Hat
Answer: 2          
Question 11: Look at this series: 22, 21, 23, 22, 24, 23, ... What number should come next?
  1. 22
  2. 24
  3. 25
  4. 26
Answer: 4
Question 12: Look at this series: 2, 1, (1/2), (1/4) ... What number should come next?
  1. (1/3)
  2. (1/8)
  3. (2/8)
  4. (1/16)
Answer: 2
Choose the word which best expresses the meaning-

Read: SBI, Bank of Baroda, Canara Bank (PSBs) 1 Lakh Bharti

Question 13: BRIEF
Limited
Small
Little
Short
Answer: 4           
Question 14: ALERT
Energetic
Observant
Intelligent
Watchful
Answer: 4
Question 15: Find grammatical error in it-
  1. An Indian ship
  2. Laden with merchandise
  3. Got drowned in the Pacific Ocean
  4. No error.
Answer: 3


Question 16: Find the correctly spelt words-
  1. Foreign
  2. Foreine
  3. Fariegn
  4. Forein
Answer: 1
Question 17: Find the correctly spelt words-
  1. Benefitted
  2. Benifited
  3. Benefited
  4. Benefeted
Answer: 3
Question 18:  The sum of ages of 5 children born at the intervals of 3 years each is 50 years What is the age of the youngest child?
  1. 4 years
  2. 8 years
  3. 10 years
  4. None of these
Answer: 1


Question 19: Present ages of Sameer and Anand are in the ratio of 5 : 4 respectively. Three years hence, the ratio of their ages will become 11: 9 respectively. What is Anand's present age in years?
  1. 24
  2. 27
  3. 40
  4. Cannot be determined
  5. None of these
Answer: 1
Question 20: In a certain store, the profit is 320% of the cost. If the cost increases by 25% but the selling price remains constant, approximately what percentage of the selling price is the profit?
  1. 30%
  2. 70%
  3. 100%
  4. 250%
Answer: 2
Note:
After solving the SBI Clerk Practice Test 2019 evaluate your performance and prepare well for those topics in which you are week. For any kind of questions please comment us in below provided comment box.

Read: Last Minute Tips For प्रतियोगी परीक्षा

Read: Apply for Latest More Bank Jobs

Advertisement


Advertisement


No comments:

Post a Comment

If you have any query, Write in Comment Box